Tom Dumoulin Bike Park

Het Tom Dumoulin Bike Park is een innovatief, hoogwaardig en wereldwijd toonaangevend parcours, volledig toegesneden op de behoeften van de wielersport en haar vele doelgroepen – van wielrenners tot mountainbikers en bmx’ers, van junioren amateurs tot elite professionals uit de hele wereld.

Hieronder vindt u het nieuwe rooster!

 


Klik op afbeelding voor groot formaat

Uitdaging

In een gebied van 6 hectare is een parcours van 3,2 kilometer lang aangelegd. Verschillende soorten wegdek, waaronder een heuse kasseienstrook (!), diverse Limburgse landschappen, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om parcoursen met verschillende technische moeilijkheidsgraden te rijden. De hoogteverschillen variëren van hellingspercentages van 1 tot 2,5% tot de buitencategorie van maximaal 22,5%. Het omheinde parcours maakt het mogelijk om talrijke situaties te trainen die renners op de openbare weg tegen kunnen komen. Ideaal om ervaring op te doen en in een veilige, innovatieve omgeving vaardigheden te trainen. Het terrein leent zich ook voor officiële UCI-wedstrijden, onder meer dankzij de brede start- en finishstraat en de tijdregistratielussen die in het parcours zijn verwerkt. Naast het wielerparcours is er ook een mountainbikeparcours.

Officiële opening

Het Tom Dumoulin Bike Park in 2017 officieel geopend door Giro d’Italia 2017-winnaar Tom Dumoulin. Het parcours is vooralsnog op vaste tijden gratis toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met deze unieke veilige wieleromgeving (met uitzondering van gereserveerde uren en/of evenementen).

Beleving

Binnen het Tom Dumoulin Bike Park worden verschillende landschappen nagebootst, om de beleving voor de renners zo realistisch mogelijk te maken. Gekozen is voor de typerende landschapskenmerken van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Zo is het parcours in ‘Noord-Limburg’ overwegend open, waardoor renners wisselende weersomstandigheden (denk aan regen, harde wind of felle zon) echt voelen. In ‘Midden-Limburg’ fietsen de renners langs water en slingerende bomenrijen. Terwijl in ‘Zuid-Limburg’ de uitdaging zit in de pittige hoogteverschillen.

Op deze grootste, veilige wieleromgeving van Nederland kunnen vijftig verschillende parcoursen worden uitgezet, waarvan er zes gelijktijdig verreden kunnen worden. Hierdoor kunnen diverse doelgroepen tegelijkertijd gebruikmaken van het Tom Dumoulin Bike Park op Sportzone Limburg, in Sittard-Geleen.

Uniek

Het Tom Dumoulin Bike Park is in alle opzichten een unieke test-, trainings- én wedstrijdomgeving waar wielerliefhebbers uit alle windstreken hun tanden op stuk kunnen bijten en talent volop tot wasdom komt!
 


Klik op afbeelding voor groot formaat

Parcours

Tijdens de vrije uren mag alleen het vaste parcours nummer 16 van ca. 3 km lang gebruikt worden (inclusief rondje langs het middenterrein). Wanneer er tegen de klok in wordt gestart, is er sprake van veilig gebruik en kunnen renners niet in tegenovergestelde richting fietsen.

Exclusief verhuur wielerparcours

Het parcours kan overdag en/of in het weekend exclusief afgehuurd worden, buiten de vaste openingstijden.
Het tarief voor niet-commerciële exclusieve verhuur (vereniging(en) of onderwijs) voor evenementen/wedstrijden (met minimaal 100 deelnemers) op het volledige parcours is:

€ 75,- per uur exclusief BTW

Het tarief voor commerciële verhuur voor evenementen/wedstrijden (met minimaal 2 uur, maximaal 4 uur afname - langere verhuurperiodes voor evenementen in overleg) met volledige parcours is:

€ 200,- per uur exclusief BTW

Meer informatie en contact

Voor meer informatie, (de voorwaarden van) verhuur, maar ook voor evenementen, kunt u contact opnemen met Hanny Ras (gemeente Sittard-Geleen): 06-20956307 of info@bikeparksittard-geleen.nl