Sportzone Limburg

Sporten voor iedereen!

Sportzone Limburg biedt sportieve mogelijkheden voor iedereen. Van recreatief sporten tot talentontwikkeling tot topsport. En vanuit De Haamen in Beek worden mogelijkheden voor sporten met een beperking geboden.

Dit is mijn Sportzone!

Wielrennen

Zuid- Limburg is met haar heuvels de plek bij uitstek voor de wielersport. Wielrennen mag daarom niet ontbreken in Sportzone Limburg . Sportzone Limburg heeft het Nationaal Trainingscentrum (NTC) (KLIM)Wielrennen aan zich weten te binden. En met de komst van een Regionaal Trainingscentrum (RTC), is Sportzone Limburg voorloper van Nederland. Ook internationale teams als USA Cycling en Giant Shimano zijn verbonden aan Sportzone Limburg. Het gebied beschikt over een veilige wieleromgeving. Fietsvereniging WCL Bergbeklimmers traint hier kinderen in de wielersport.
www.wclbergklimmers.nl

Triathlon

Handbal

Handbal is een speerpunt sport binnen Sportzone Limburg. Bij de Handbal Academie voor heren trainen en studeren dagelijks talenten in Sittard. Doel is om het Nederlands herenhandbal over een aantal jaren structureel op een hoger nationaal en internationaal niveau te brengen. Daarnaast wordt talentontwikkeling voor handbal georganiseerd vanuit een Regionaal Trainingscentrum (RTC) Handbal, waarbij een handbalschool voor middelbare scholieren is aangesloten.
www.oci-lions.nl , www.venlhandbal.nl , www.sittardia.nl , www.hvbfc.nl

Voetbal

Hockey

Voor de vestiging van het Regionaal Trainingscentrum (RTC) Hockey is er een waterveld gerealiseerd op het terrein van HC Scoop. Talenten van HC Scoop en andere verengingen in de regio hebben de kans zich te ontwikkelen tot een (inter)nationaal speler/speelster.
www.hcscoop.nl

Atletiek

Klimmen

Wie houdt van klimmen, zit goed in Sportzone Limburg. Voorklimmen, Fun Lead Boulder Speed, boulderzaal en speedklimwand, je vindt het allemaal bij I-vy climbing. Ook cursussen, trainingen en workshops op het gebied van sportklimmen en gerelateerde disciplines horen tot de mogelijkheden. I-vy is gevestigd in het multifunctionele Fitland XL-gebouw in Sportzone Limburg.
www.i-vyclimbing.nl

Urban Sports

Fitness

De Fitness liefhebber kan zijn hart ophalen bij Fitland XL . Fitland XL biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van hoogwaardige fitnessapparatuur gecombineerd met de leukste groepslessen.
www.fitland.nl

Sporten met een beperking