Veilige Wieleromgeving geopend tijdens Dag van de Bouw 20 mei

De Veilige Wieleromgeving op de Sportzone Limburg is tijdens de Dag van de Bouw te bezichtigen. Bouwbedrijf Heijmans opent op zaterdag 20 mei tussen 10:00u en 16:00u de poorten van het bouwterrein. Belangstellenden kunnen dan een bezoek brengen aan de meest innovatieve en grootste veilige wieleromgeving van Nederland.

De veilige wieleromgeving biedt uitdagende parcoursen in een unieke en hoogwaardige sportomgeving. Op een terrein van 6 hectare aan de Parijsboulevard in Sittard (nabij het Fortuna Sittard stadion) realiseert Heijmans een 3,3 kilometer lang parcours, bestaande uit verschillende soorten wegdek, hoogteverschillen en technische bochten. Daarbij worden de typerende landschapskenmerken van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg nagebootst. Op de wieleromgeving kunnen vijftig verschillende parcoursen worden uitgezet. Zes parcoursen zijn tegelijkertijd te gebruiken wat betekent dat verschillende doelgroepen op hetzelfde moment gebruik kunnen maken van de veilige wieleromgeving; van kinderen tot senioren en van beginners tot absolute professionals.

Wereldklasse

Sportzone Limburg in Sittard-Geleen wil uitgroeien tot een wereldklasse test- en trainingscentrum voor alle onderdelen van de wielersport. De veilige wieleromgeving is daarin een belangrijke stap. Het parcours zorgt voor de aanwas van nieuw talent. En er kunnen wielerwedstrijden worden gehouden, zonder dat dit overlast veroorzaakt. De officiële opening is 1 juni aanstaande. De Veilige Wieleromgeving vormt dan meteen het decor voor de Hammer Sportzone Limburg. Een compleet nieuwe wedstrijd, waarbij de beste ploegen ter wereld drie dagen lang deelnemen aan een sprintwedstrijd, een klimkoers en een ploegenachtervolging. Het event wordt wereldwijd live uitgezonden op tv, met beelden en data vanaf de fiets. Met dit topevenement worden Sportzone Limburg en Sittard-Geleen wereldwijd op de kaart gezet.

Met de realisatie van de veilige wieleromgeving wordt de positie van Limburg als dé wielerprovincie van Nederland (inter)nationaal verder versterkt.

De poorten van het project gaan om 10:00u open. Bezoekers kunnen dan terecht in het infocentrum van Sportzone Limburg aan de Lissabonlaan 40 in Sittard. Gedurende de dag worden er meerdere rondleidingen gehouden. Ook zal Wcl Bergbeklimmers fietsdemonstraties geven.

Naar het nieuwsoverzicht