Toptalenten sportklimmen strijden om NK-titel

Sportzone Limburg staat dit weekend in het teken van het sportklimmen. IVY Climbing organiseert zaterdag 9 november het Nederlands Kampioenschap Lead en het Open NK Paraklimmen. Voorafgaand aan dit evenement organiseert Topteam Sport (ministerie VWS) vrijdag 8 november een business event op de Brightlands Chemelot Campus.

Zaterdag 9 november nemen ruim 50 paraklimmers van zeker 12 nationaliteiten het tegen elkaar op. ’s Avonds strijden Nederlands beste klimmers om de titel NK Lead. Dit is route klimmen op moeilijkheid en inmiddels een Olympische sport. Ook Limburgse deelnemer Nigel Armino is een grote kanshebber op de titel. IVY Climbing organiseert het NK Lead samen met EFSC (Euregional Foundation fort Sport Climbing) en NKBV (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging). Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS) is mee betrokken bij de organisatie van het Open NK Paraklimmen.

Business event
Vrijdag 8 november organiseert het Topteam Sport een inspirerende bijeenkomst voor ondernemers op de Brightlands Chemelot Campus. Topteam Sport is een initiatief van het ministerie van VWS en bestaat uit prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, sport en overheid. Het heeft de opdracht om innovatie in de sport te stimuleren en het Nationale Sportakkoord uit te dragen. Dit business event benadrukt voor onze regio de innovatiekansen op sportgebied.

Meer weten?
Meer informatie over het Open NK Paraklimmen, zaterdag van 10.00-16.30 uur, vindt u hier.
Meer informatie over het NK Lead, zaterdag van 19.00-22.00 uur, vindt u hier.

Parkeren
Zaterdagavond speelt Fortuna Sittard een wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hierdoor kan het op en rondom Sportzone Limburg druk zijn. Deelnemers en supporters kunnen van dezelfde parkeerfaciliteiten gebruikmaken als de Fortuna-fans.

Naar het nieuwsoverzicht