Tom Dumoulin Bike Park etappeplaats internationaal wielerevenement Boels Ladies Tour 2018

De absolute wereldtop aan wielrensters komt in 2018 naar Limburg. Sittard-Geleen, Gennep en Weert worden aankomst- en vertrekplaatsen van de Boels Ladies Tour op 30 en 31 augustus en 1 september. In Sittard-Geleen vindt de start en finish plaats op het Tom Dumoulin Bike Park. De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogst denkbare niveau. De Tour maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour, waardoor de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd. De Boels Ladies Tour is in 1998 opgericht en beleeft komend jaar dus zijn 21e editie.

Wethouder Sport Ed Vandermeulen van Gennep: “De Top van Limburg is klaar om de wielertoppers te laten genieten van een mooie etappe in het land van Maas en Niers.”

Wethouder Sport Ruud Guyt, wethouder Wonen, Duurzaamheid en Sport van Sittard-Geleen: “We kunnen wel stellen dat met de Boels Ladies Tour de wereldtop van het vrouwenpeloton naar Sittard-Geleen komt. Dit past bij de sympathie die wij voelen voor de wielersport en de faciliteiten die wij als stad kunnen bieden (onder meer het Tom Dumoulin Bike Park, Watersley Sport & Talent Park). Daar zijn we meer dan trots op!”

Wethouder Sport Geert Gabriëls van Weert: “Drie Limburgse steden mogen etappeplaats zijn tijdens dit topevenement. Samen hebben we de handen ineen geslagen om de organisatie nog vlekkelozer te laten verlopen. Weert, Gennep en Sittard-Geleen zetten zich zo internationaal op de kaart, waarbij we onze gemeenten afficheren als wielerstad. Weert is trots dat we opnieuw etappeplaats mogen zijn.”

Wielerwedstijd Boels Ladies Tour 2018
De Boels Ladies Tour is een evenement op Olympisch niveau. De organisatie is in handen van Courage Events, dat ook tekent voor de organisatie van Olympia’s Tour. De komende editie vindt plaats van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september 2018. De organisatie heeft voor drie dagen van de Tour gekozen voor etappes in Limburg om op die manier Noord-, Midden- en Zuid-Limburg met elkaar te verbinden. Elke etappe heeft een lengte van circa 120-145 km. Gennep wordt etappeplaats op donderdag 30 augustus, Weert op vrijdag 31 augustus en Sittard-Geleen op zaterdag 1 september. Nieuw is dit jaar dat er geen etappes van de ene naar de andere plaats worden verreden, maar dat elke plaats op een dag start- en finishlocatie is. De Koninginnenetappe (de zwaarste etappe van de wedstrijd) wordt op zaterdag in Zuid-Limburg verreden met start en finish in het Tom Dumoulin Park in Sittard.

Bijvangst
De organisatie van de Boels Ladies Tour geeft ook invulling aan zogenaamde ‘side events’ in het kader van breedtesport en bewegen. Dit om de steden kennis te laten maken met het wielrennen, mountainbiken en BMX (fietscross). Ook wil de organisatie meedenken bij het creëren en mogelijk structureel realiseren van een veilige wieleromgeving voor de regio’s. De Boels Ladies Tour is, doordat de wedstrijd drie weken voor het WK wordt verreden, de ideale voorbereidingswedstrijd voor de toprensters

 

Naar het nieuwsoverzicht