Limburgs succes nationale Jeugd Lead wedstrijdcompetitie

Afgelopen weekend werd in Sittard de Nationale Jeugd Lead 3 wedstrijdcompetitie geklommen. Nigel Armino en Carlijn Hukkelhoven haalden voor Limburg succes binnen met respectievelijk een eerste en tweede plek.

Het sportklimmen zit in de lift. Sinds het besluit van het IOC om het sportklimmen in 2020 toe te voegen aan de Olympische spelen in Tokyo lijkt alles in een stroomversnelling te zijn gekomen. Uniek is de positie in Limburg, waar de klimhal in Sittard als enige in de hele Be-Ne-Lux alle drie de Olympische disciplines onder één dak aanbiedt: lead-, boulder- en speedklimmen. Niet zonder resultaat want diverse Limburgse talenten klimmen inmiddels mee in de nationale top. 

In Sittard was het afgelopen zaterdag een drukte van belang. Meer dan honderd jonge klimmers uit het hele land deden mee aan de Nationale jeugd lead-competitie. Na een zinderende finale was er Limburgs succes voor Nigel Armino van IVY climbing uit Sittard, die het goud pakte bij de heren junioren. Carlijn Hukkelhoven, eveneens van IVY climbing pakte het zilver bij de dames A.

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Guyt van de gemeente Sittard-Geleen. Hij prees de ontwikkeling van de Nederlandse klimsport en het feit dat Limburg daarin voorop loopt. “De accommodatie van IVY climbing is een parel van de sportzone Sittard en voor Limburg” aldus Guyt. 

De volgende wedstrijd staat gepland op 5 november. Dan wordt bij IVY climbing de Nationale senioren lead-competitie gehouden.

                                     

                                

(Foto's van Paul Lahaye)

Naar het nieuwsoverzicht