Kinderen enthousiast over Nationale Sportweek

Deze week doen zo’n 6.800 basisschoolleerlingen in Sittard-Geleen mee aan de Nationale Sportweek. Om sporten bij de kinderen te promoten, worden dan ook tal van sportactiviteiten georganiseerd op Sportzone Limburg en Sportcomplex Mijn Zuyd. Zo kan de jeugd kennismaken met onder andere atletiek, hockey, handbal, tennis, wielrennen, mountainbike en voetbal. Daarnaast krijgen ze tips over hoe ze gezond kunnen leven.

Voor de kinderen is dit een leuke sportdag. En een dagje waarin ze even niet hoeven te leren, zoals Zohre (12) en Lynn (12) van basisschool Reuzepas in Geleen het verwoorden. Lynn tennist al als hobby, maar vindt het leuk dat ze nu eens andere sporten mocht ‘uitproberen’. “Het mountainbiken op het Tom Dumoulin Bike Park vond ik het leukste.” Net als haar vriendin Zohre, die nog geen sportieve hobby heeft. Of ze nou wel overweegt om te gaan sporten in haar vrije tijd? Daar reageert ze aarzelend op. “Misschien atletiek. Dat is misschien wel wat voor mij.”

Leerkracht Wil Lemmens is enthousiast over de Nationale Sportweek. “Voor ons als school is dit een ideaal evenement. Door deze Nationale Sportweek hoeven wij zelf geen sportdag te organiseren. Dit is zelfs nóg beter. Hier gaan de kinderen aan de slag met materialen die wij als school nooit in een dusdanige omvang kunnen aankopen. Op die manier komen ze ook met veel meer sporten in contact dan wij zij ze zouden kunnen aanbieden. En dan ook nog op de beste locaties, zoals het hockeyveld, het atletiekterrein en het bikepark”, besluit hij.

 

 

 

 

 

 

  

Naar het nieuwsoverzicht