Jeugdolympiade 2017

Dit jaar vindt de jeugdolympiade weer plaats. De editie van 2017 wordt gehouden van 26 tot 29 juli in Böblingen in Duitsland. De gemeente Sittard-Geleen zal de volgende sporttakken vertegenwoordigen: atletiek, badminton, basketbal, handbal, judo, karate, tafeltennis, voetbal, volleybal en zwemmen.

Diverse coaches zijn druk in de weer geweest met het vormgeven van hun teams. Sporters geboren tussen 29 juli 1999 en 26 juli 2003 en die lid zijn van een vereniging in Sittard-Geleen of op school zitten in Sittard-Geleen of woonachtig zijn in Sittard-Geleen, komen in aanmerking om deel te nemen aan dit evenement.

Op vrijdag 30 juni is de Sittard-Geleense ploeg officieel gepresenteerd.

                

De jeugdolympiade wordt eens in de drie jaar georganiseerd door een van de zeven deelnemende steden. Naast Sittard-Geleen zijn dat het Italiaanse Alba, Pontoise in Frankrijk, Krems in Oostenrijk, Glenrothes in Schotland, Bergama in Turkije en de gaststad van dit jaar Böblingen in Duitsland. Doel van de olympiade is om jeugdige sporters via een sportieve competitie de gelegenheid te bieden om internationale contacten te leggen. Daarnaast is er een recreatief en cultureel programma.

Veel meer informatie en het volledige sportprogramma zie de website van de jeugdolympiade 2017.
 

Naar het nieuwsoverzicht