Grote finale etappe Boels Ladies Tour in Sittard-Geleen

Van 29 augustus tot en met 3 september neemt de wereldtop van het vrouwenpeloton deel aan de Boels Ladies Tour 2017, de enige Nederlandse meerdaagse WorldTour voor vrouwen. De Boels Ladies Tour, die dit jaar voor de 20e keer wordt verreden, kent dit jaar een Limburgs slotweekend. De rensters krijgen in het midden en zuiden van onze provincie de kans het klassement nog eens flink op te schudden en in een definitieve plooi te laten vallen. De etappe van zaterdag 2 september voert van Weert naar Vaals; de grote finale van de rittenkoers vindt plaats in de gemeente Sittard-Geleen.

Selectieve etappe

Tussen de start en finish op Sportzone Limburg in Sittard-Geleen, wacht de rensters drie omlopen van elk 47 km door het heuvelland, met daarin telkens vijf beklimmingen: Watersley, Schatsberg, Visweg en Snijdersberg. De etappe is in totaal 159.7 km lang. De rensters verschijnen zondag om 12.00 uur aan de start op het Tom Dumoulin Bike Park en worden hier rond 16.00 uur verwacht voor de finish.

Deelnemersveld

De Boels Ladies Tour, ofwel de Holland Ladies Tour, is Nederlands oudste etappekoers voor wielrensters. Sinds 1998 wordt de wedstrijd verreden en heeft inmiddels de UCI 2.1 status vergaard en is hiermee de enige rittenkoers van het land. Op de erelijst prijken de namen van zeer prominente rensters als Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Kristin Armstrong. Drie rensters slaagden erin het eindklassement vaker dan eenmaal te winnen. Mirjam Melchers won in 2000 en 2004, terwijl de Zweedse Susanne Ljungskog 2003 en 2006 de beste was. Marianne Vos won het vaakst. Van 2009 tot en met 2012 schreef zij de koers vier keer op rij op haar naam.

Wielergemeente

De gemeente Sittard-Geleen draagt de wielersport, zowel de breedte- als de topsport - een warm hart toe. We zijn er trots op dat de finale van deze hoogst geklasseerde, meerdaagse etappekoers op de internationale kalender wordt verreden in onze gemeente op de Sportzone. Met het aanbieden van deze selectieve etappe leveren we graag een bijdrage aan de verdere professionalisering van het vrouwenwielrennen.

Meer informatie op www.hollandladiestour.nl

Naar het nieuwsoverzicht