Voorlaatste etappe Boels Ladies Tour in Sittard-Geleen

Zaterdag 1 september wordt in Sittard-Geleen de 5e etappe van de Boels Ladies Tour verreden. De start en finish vinden plaats op het Tom Dumoulin Bike Park. Vanuit Sittard worden drie ronden door Zuid-Limburg gereden, met telkens vijf beklimmingen. De rensters kunnen het klassement tijdens deze selectieve etappe van 158,4 km dus nog eens flink opschudden.

De start is om 12.00 uur, de rensters worden rond 16.00 uur verwacht voor de finish. De volledige koers is vanaf het Tom Dumoulin Bike Park live te volgen via een groot beeldscherm. DJ Patrick zorgt voor muziek en ook aan de inwendige mens is gedacht. Kortom, er is aan alle ingrediënten gedacht om de deelnemers in een sfeervolle ambiance aan te moedigen. U komt toch zeker ook?

Deelnemersveld

De 21e editie van de Boels Ladies Tour - Nederlands oudste etappekoers voor wielrensters met UCI 2.1 status en de enige rittenkoers van het land - start dinsdag 28 augustus in Arnhem. De laatste etappe, een tijdrit, is zondag 2 september in Roosendaal. Alle etappes zijn live te volgen op L1. In totaal nemen achttien ploegen deel, waaronder Boels Dolmans Cycling Team, Team Sunweb, Waowdeals Pro Cycling Team en Parkhotel Valkenburg en een nationale selectie van de KNWU.

Aanstormend talent

Tijdens en na de Boels Ladies Tour worden op het Tom Dumoulin Bike Park ook nog twee tijdritten voor nieuwelingen-meisjes en junioren-dames verreden. De eerste direct na de start van de elite om 12.30 uur, de tweede na de finish en huldiging van de Boels Ladies Tour om 17.00 uur.

Wielergemeente

De gemeente Sittard-Geleen draagt de wielersport, zowel de breedte- als de topsport - een warm hart toe. We zijn er trots op dat deze hoogst geklasseerde, meerdaagse etappekoers op de internationale kalender wordt verreden in Sittard-Geleen. Met het aanbieden van deze selectieve etappe leveren we graag een bijdrage aan de verdere professionalisering van het vrouwenwielrennen.

Verkeer en bereikbaarheid

De wegen aan het parcours worden alleen kort afgesloten tijdens de passages. De renners passeren drie keer, met tussenpozen van ongeveer 50 minuten. Tussendoor zijn de wegen geopend. U vindt de volledige route en andere informatie op www.hollandladiestour.nl (onderdeel ‘Stages’)

Naar het nieuwsoverzicht