Clinics en workshops Team Sunweb voor Limburgse jongeren

Als onderdeel van het partnerschap met de Provincie Limburg verzorgde de wielerploeg van Team Sunweb een workshop en clinic in Sittard. Te gast waren leerlingen van de Sittardse basisschool de Stjadssjool en Limburgse jongeren van de Koraalgroep. Zij gingen in het stadion van Fortuna Sittard in gesprek met de renners, waarna er in het Tom Dumoulin Bike Park werd gefietst.

Gezonde voeding

De Sittardse Stjadssjool participeert in het landelijke project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), waarbij gezonde voeding en goed bewegingsonderwijs belangrijke thema’s zijn. De renners van Sunweb informeerden hun jonge publiek over het belang van de juiste voeding in de sport. De jeugd mocht daarna aan de bak: in het Tom Dumoulin Bike Park werd geoefend op technieken als sprintjes trekken en bochtenwerk.

 

Samen sporten

Ook Limburgse jongeren van de Koraalgroep werden ontvangen door de renners van Sunweb. De Koraalgroep werkt voor jeugd met een verstandelijke beperking en/ of gedragsproblemen. Na een korte kennismaking vertrok de groep vanuit het stadion naar het Tom Dumoulin Bike Park voor enkele sportieve activiteiten.

 

 

Kijk voor het video verslag op https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2018/april/team-sunweb/

Naar het nieuwsoverzicht