Annemiek van Vleuten wint proloog Boels Ladies Tour

03-09-2019 - Annemiek van Vleuten heeft dinsdagmiddag de proloog van de 22ste Boels Ladies Tour gewonnen op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Van Vleuten bleef Lisa Klein en Lucinda Brand ruim voor.  

De zesdaagse etappekoers startte met een openingstijdrit van 3,8 kilometer. Het is voor het eerst dat er een volledige rit is afgewerkt op deze wielerbaan. Eerder finishte de enige etappekoers uit de Women’s WorldTour in de Benelux al eens op het Bike Park. De Boels Ladies Tour behoort sinds 2017 tot de UCI Women’s World Tour. Er doen 16 ploegen mee. De ronde telt zes etappes, inclusief een proloog. Titelverdedigster Annemiek van Vleuten won de laatste twee edities.

Tom Dumoulin Bike Park

Het Tom Dumoulin Bike Park bestaat uit een parcours van 3,2 kilometer. Verschillende soorten wegdek, waaronder een heuse kasseienstrook (!), diverse Limburgse landschappen, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om parcoursen met verschillende technische moeilijkheidsgraden te rijden. De hoogteverschillen variëren van hellingspercentages van 1 tot 2,5% tot de buitencategorie van maximaal 22,5%. Het omheinde parcours maakt het mogelijk om talrijke situaties te trainen die renners op de openbare weg tegen kunnen komen. Ideaal om ervaring op te doen en in een veilige, innovatieve omgeving vaardigheden te trainen. Het terrein leent zich ook voor officiële UCI-wedstrijden, onder meer dankzij de brede start- en finishstraat en de tijdregistratielussen die in het parcours zijn verwerkt.

 

Wielergemeente

De gemeente Sittard-Geleen draagt de wielersport, zowel de breedte- als de topsport - een warm hart toe. We zijn er trots op dat deze hoogst geklasseerde, meerdaagse etappekoers op de internationale kalender wordt verreden in Sittard-Geleen. Met het aanbieden van deze selectieve etappe levert Sittard-Geleen graag een bijdrage aan de verdere professionalisering van het vrouwenwielrennen.

Volledige uitslag van de proloog


 

Naar het nieuwsoverzicht