Tom Dumoulin opent Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen

Tom Dumoulin heeft de veilige wieleromgeving op Sportzone Limburg in Sittard-Geleen geopend. Tijdens de openingshandeling is onder grote belangstelling van wielerfans de officiële naam van het parcours bekend gemaakt.

Vanaf 1 juni heet de veilige wieleromgeving Tom Dumoulin Bike Park. Het Tom Dumoulin Bike Park is van 1 tot en met 4 juni meteen het kloppend hart van de Hammer Sportzone Limburg, een internationale wielerwedstrijd voor World Tour-ploegen die zijn primeur in Sittard-Geleen beleeft.

Wethouder Noël Lebens is vereerd: “Iedereen met een wielerhart, van topsporter tot liefhebber, kan vanaf nu gebruik maken van deze meest innovatieve en grootste veilige wieleromgeving van Nederland. Met de aanleg van het Tom Dumoulin Bike Park wordt de positie van Limburg als dé wielerprovincie van Nederland (inter)nationaal verder versterkt.” 

Tom Dumoulin Bike Park
Het Tom Dumoulin Bike Park biedt uitdagende parcoursen in een unieke en hoogwaardige sportomgeving. Op een gebied van 6 hectare is door Bouwbedrijf Heijmans een 3,15 kilometer lang parcours aangelegd. Verschillende soorten wegdek, diverse Limburgse landschappen, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om parcoursen met verschillende technische moeilijkheidsgraden te rijden.

Bouwproces 
De bouw van het Tom Dumoulin Bike Park is gestart op 13 februari 2017 en opgeleverd op 24 mei 2017. Binnen planning en budget is door Bouwbedrijf Heijmans de bouw afgerond. Met vijfentwintig man sterk en drieëntwintig machines werd hard gewerkt om de veilige wieleromgeving op tijd klaar te hebben. Met zes kranen, twee walsen en vijftien vrachtwagen is het parcours aangelegd. Het hoogtepunt van het parcours betrof de aanleg van een berg van 10 meter hoog; goed voor 3.250 vrachten met aarde. 

Wereldklasse 
Sportzone Limburg wil uitgroeien tot een wereldklasse test-, trainings- en wedstrijdomgeving voor alle onderdelen van de wielersport. Het Tom Dumoulin Bike Park is daarin een belangrijke stap. Het parcours zorgt voor de aanwas van nieuw talent, want het biedt goede trainingsfaciliteiten. Ook kunnen er wielerwedstrijden worden gehouden, zonder dat dit overlast veroorzaakt. 

Hammer Sportzone Limburg
De feestelijke opening van het Tom Dumoulin Bike Park vormt meteen het decor voor de Hammer Series. Een compleet nieuwe wedstrijd, waarbij de beste ploegen ter wereld drie dagen lang deelnemen aan een sprintwedstrijd, een klimkoers en een ploegenachtervolging. Het evenement wordt wereldwijd live uitgezonden op tv, met beelden en data vanaf de fiets. Met dit topevenement worden Sportzone Limburg en Sittard-Geleen wereldwijd op de kaart gezet.  

Verkenning van het Bike Park 
Vanaf 12 juni kunnen belangstellende het parcours tot 1 oktober 2017 vrij verkennen. Meer informatie over de openingstijden en informatie over het gebruik wordt door de gemeente Sittard-Geleen op in de maand juni bekend gemaakt. Het wordt ook mogelijk het parcours exclusief af te huren. Meer informatie hierover is vanaf medio juni te vinden op de website www.sportzonelimburg.nl.

 

Naar het nieuwsoverzicht