Oud-schaatser Carl Verheijen trapt jaarlijks Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek af

Maandag 20 november vindt het jaarlijkse Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek plaats. Alle sport- en beweegaanbieders en fysiopraktijken uit de gemeenten Sittard-Geleen, Schinnen, Stein en Beek zijn uitgenodigd en van harte welkom. Dit jaar is de locatie het Rabobank Adviescentrum Westelijke Mijnstreek (Bergerweg 49 Sittard).

Positieve Gezondheid
Oud-schaatser én directeur van het Institute for Positive Health Carl Verheijen opent om 19 uur het congres. Aansluitend zal hij een inspirerende plenaire sessie over Positieve Gezondheid verzorgen. Dit door Machteld Huber ontwikkelde concept richt zich op gezondheid (het voorkomen van ziekte) in plaats van op ziekte. Niet de ziekte maar de mens en zijn gezondheid staat centraal.
Carl Verheijen geeft de aanwezige (zorg)professionals nieuwe inzichten en een bredere kijk op gezondheid. Door ontwikkelingen zoals vergrijzing van de bevolking en de sterke toename van het aantal chronische zieken en mensen met complexe problematiek is het belangrijk dat er gezamenlijke bewustwording ontstaat. Ook staat hij stil bij de rol die sport- en beweegaanbieders én fysiotherapeuten hebben bij het versterken van de veerkracht en zelfredzaamheid van mensen.

Inspirerende workshops
Na de plenaire opening staan verschillende workshops op het programma. Een aantal is specifiek bedoeld voor verenigingsbestuurders, andere zijn gericht op het technisch kader van verenigingen. Ook voor fysiotherapeuten en praktijkhouders zijn er interessante workshops.
De thema’s van de workshops én het volledige programma zijn te lezen op www.ecsplore.nl

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor 14 november via www.ecsplore.nl.

De organisatie van het Sport- en Beweegcongres Westelijke Mijnstreek is in handen van Stichting Ecsplore, onderdeel van de PIW groep, en leerbedrijf SPRINT, onderdeel van Sportstichting Sittard-Geleen.

Naar het nieuwsoverzicht