Keep Challenging Center Team Sunweb vlakbij Sportzone Limburg

Team Sunweb realiseert in 2019 een Keep Challenging Center (KCC) vlakbij Sportzone Limburg. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de ploeg in vervulling. Deze campus combineert een uitmuntende topsport leefomgeving met professionele ondersteuning, om de ontwikkeling van de sporters zo optimaal mogelijk te maken en zo van wielrennen een echte teamsport te maken. Met deze aanpak is Team Sunweb voorlopig nog uniek in de wielerwereld.

 

Centraal in Euregio

's Werelds beste wielertalenten worden hier klaargestoomd. Zij krijgen tegelijk een opleiding, waarmee ze verder kunnen buiten de wielrennerij. Het KCC zal worden gebruikt door wielrenners van het zogenaamde Development Team van Sunweb en door enkele wielrensters van Team Sunweb. Met de vestiging van het KCC in de wijk Sanderbout, ligt het centrum niet alleen vlakbij het Tom Dumoulin Bike Park, maar ook centraal in de Euregio. Deze regio biedt excellente routes voor training met een fietsvriendelijke infrastructuur, mooie natuur, perfecte logistiek (zeven nabijgelegen vliegvelden) en de kennis van bedrijven zoals DSM en Born, respectievelijk de technologiepartner en de hoogwaardige voedingsspecialist van Team Sunweb.

 

Uitvalsbasis

Het Keep Challenging Center bestaat onder andere uit 28 appartementen voor de vrouwen- en talentenploeg van Team Sunweb. Het moet een plek worden waar sporters dagelijks samenwerken, waarbij ze kunnen beschikken over excellente faciliteiten op het gebied van training, coaching, voeding, innovatieve projecten en het voorkomen van blessures. Het wordt de basisplek van hun opleiding en een uitvalsbasis vanwaar ze zullen vertrekken naar en terugkeren van meerdaagse hoogtestages in de bergen en trainingskampen in Zuid-Europa.

 

Teamwerk en innovatie

Het is geen geheim dat de missie van Team Sunweb erop is gericht het wielrennen verder te professionaliseren en een echte teamsport te creëren. Het team kijkt naar sporten als voetbal en basketbal als succesvolle voorbeelden voor haar visie voor wielrennen, met de ontwikkeling van atleten als basis. In het Keep Challenging Center kunnen atleten dagelijks samenwerken en er zijn excellente faciliteiten om training, coaching, voeding, innovatieve projecten en blessurepreventie te optimaliseren. Het wordt de basisplek van hun opleiding en een uitvalsbasis vanwaar ze zullen vertrekken naar en terugkeren van meerdaagse hoogtestages in de bergen en trainingskampen in Zuid-Europa.

 

Algemeen manager van Team Sunweb Iwan Spekenbrink: 'Ik ben erg trots dat de droom met het Keep Challenging Center eindelijk realiteit wordt. We willen de volgende stap nemen om een beter team te worden en de dagelijkse samenwerking tussen atleten, experts, coaches en personeel optimaliseren. Daarom willen we een elite sportomgeving voor onze atleten creëren, met de nadruk op het gebruik van moderne faciliteiten."

 

Roy Curvers, 'road captain' van Team Sunweb, voegt hieraan toe: 'Dit is een goede ontwikkeling voor het team. Op sommige gebieden is dit een conservatieve sport waarbij renners en personeelsleden over de hele wereld wonen en trainen. Ze komen alleen samen voor een wedstrijd of trainingskamp en worden verwacht topprestaties te leveren zonder een echte gezamenlijke voorbereiding. Tot nu toe heeft iedereen dit geaccepteerd zonder te kijken naar wat eigenlijk de beste opzet voor wielrenners is om echt uit te blinken als een team. Het zal voordelig zijn om dagelijks samen te werken aan dingen zoals voeding, apparatuur en teambuilding. En om binnen het team sneller innovaties toe te passen met betrekking tot deze gebieden. Dit zal ervoor zorgen dat renners zich tijdens een wedstrijd volledig kunnen concentreren op die wedstrijd en hun plan kunnen uitvoeren, zonder afleiding.'

    

Naar het nieuwsoverzicht