Hammer Series Limburg bereikt miljoenenpubliek

De eerste editie van het nieuwe UCI wielerevenement de Hammer Series Limburg is geslaagd. Dat blijkt uit onderzoek dat Zuyd Hogeschool in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen heeft uitgevoerd. De Hammer Series is wereldwijd door 14,8 miljoen mensen wereldwijd bekeken. De Hammer Series Limburg leverde de regio 1,2 miljoen euro aan extra inkomsten op.

Van 1 tot en met 4 juni 2017 stond Limburg, in het bijzonder Sittard-Geleen en Vaals, in het teken van de wereldwijde primeur van de Hammer Series Limburg. Een compleet nieuwe UCI wedstrijd, waarbij de beste ploegen ter wereld drie dagen lang deelnamen aan een sprintwedstrijd, een klimkoers en een ploegenachtervolging. Het evenement werd wereldwijd live uitgezonden op tv, met beelden en data vanaf de fiets. Team Sky kwam na een intensieve strijd met Team Sunweb en Orica-Scott uiteindelijk als winnaar over de streep op het Tom Dumoulin Bike Park op Sportzone Limburg, in Sittard-Geleen.


Zuyd Hogeschool onderzocht de economische impact van de Hammer Series Limburg; deze bedroeg in totaal 1,5 miljoen euro. Daarvan zijn ruim 1,2 miljoen euro aan te merken als uitgaven die zonder het evenement niet zouden zijn gedaan. In totaal werd het evenement door 12.900 toeschouwers bezocht. Zo’n 2,5 miljoen mensen keken via internet live naar de wedstrijden. Het gemiddelde rapportcijfer voor het evenement was een 7,9. Waarbij de Hammer Chase op zondag 4 juni in Sittard-Geleen het hoogst scoorde met het cijfer 8,1.

Al met al tevredenstellende cijfers voor deze eerste editie van het evenement. De Hammer Series Limburg vindt in 2018 en 2019 ook plaats in Sittard-Geleen. Het Tom Dumoulin Bike Park op Sportzone Limburg speelt hierin wederom een centrale rol, als start -en finishplek en als evenementenlocatie. 

Meer informatie over het onderzoek naar de economische impact is hier te vinden.

Kijk voor informatie over de Hammer Series op: https://www.hammerseries.com/nl/

Naar het nieuwsoverzicht