Boels Ladies Tour krijgt met Vaals en Sittard-Geleen Limburgs slotweekend

De Boels Ladies Tour kent een Limburgs slotweekend in 2017. De enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women's WorldTour voert zaterdag 2 september van Weert naar Vaals. Een dag later wordt op een selectief parcours de slotetappe van de Boels Ladies Tour verreden rond Sittard-Geleen. Daarmee voert de wedstrijd in enkele dagen tijd door het Noorden, het Midden en het Zuiden van de wielerprovincie Limburg. Op vrijdag staat immers de rit Gennep-Weert gepland.

De organisatie hoopt dat de wereldtop bij de vrouwen op zaterdag 2 september opgewacht wordt door rijen publiek, Vaals is al een toeristenmagneet maar biedt nog eens extra vermaak met de Boels Ladies Tour. Nadat de rensters vanuit Weert de grensgemeente bereikt hebben, wachten nog drie plaatselijke omlopen van vijftien kilometers op de rensters met daarin onder meer de klim in het Vijlenerbos. De finishlijn wordt getrokken bij het Koningin Julianaplein in Vaals.

Een dag later wacht nog eens een selectieve slotetappe op de rensters. Sittard-Geleen is de start- én aankomstplaats van deze rit. De start en finish zijn voorzien op de veilige wieleromgeving sportzone limburg in Sittard-Geleen. De rensters krijgen drie omlopen voor geschoteld van elk 47 kilometer met daarin telkens vijf beklimmingen: Watersley, Schatsberg, Visweg en Snijdersberg. Na de laatste finishpassage in Sittard-Geleen wordt duidelijk wie Chantal Blaak op volgt als winnares van de Boels Ladies Tour.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij de twee laatste etappes van zijn ronde ingevuld te weten. "Limburg speelt dit jaar een belangrijke rol in onze ronde. We rijden in drie dagen door de hele provincie. Van Gennep naar Weert, van Weert naar Vaals en tenslotte in Sittard-Geleen kunnen we de deelneemsters prachtige ritten voor schotelen. De rensters zullen in het Midden en het Zuiden van deze provincie de kans krijgen het klassement nog eens flink op te schudden en in een definitieve plooi te laten vallen. Op de derde dag van onze zesdaagse ronde is een tijdrit in Roosendaal voorzien. We verwachten de eerste twee etappes op korte termijn bekend te kunnen maken en dan staat er een uitdagend etappeschema klaar voor de mondiale wereldtop van het vrouwenpeloton."

De komende twintigste editie vindt plaats van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september 2017.

Naar het nieuwsoverzicht