Nieuws update

Sportzone ontwikkelingen

Sportzone Limburg biedt sportieve mogelijkheden voor iedereen. Van recreatief sporten tot talentontwikkeling tot topsport. En vanuit De Haamen in Beek worden mogelijkheden voor sporten met een beperking geboden.

Dit is mijn Sportzone!

Corona-virus update: sluitingstijden Tom Dumoulin Bike Park

27-01-2021

Het coronavirus raakt ons allemaal. Uiteraard hebben we bij Sportzone Limburg maatregelen getroffen. We volgen de richtlijnen van het RIVM en hanteren aanvullende maatregelen om zowel sporters als medewerkers zoveel mogelijk te beschermen.

De invoering van de avondklok betekent wel dat het Tom Dumoulin Bike Park elke avond o
Lees meer

Bergklimmers gaan Tom Dumoulin Bike Park exploiteren

13-11-2020

Sittard-Geleen, 12 november 2020 – WCL De Bergklimmers gaat het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard exploiteren. De gemeente geeft het wielerpark voor dertig jaar in erfpacht aan de vereniging, die er ook een clubhuis zal bouwen. Het Tom Dumoulin Bike Park blijft wel een openbare sportvoorziening in de gemeente Sittard-Geleen.


Lees meer

Tom Dumoulin Bike Park op 8 augustus voor publiek gesloten

24-07-2020

Het Tom Dumoulin Bike Park is op 8 augustus de gehele dag gesloten in verband met een besloten bijeenkomst van Fortuna Sittard.
 

Limburg Cycling Wielerscholen van start

14-11-2019

Onlangs zijn in Limburg twee ‘Limburg Cycling Wielerscholen’ gestart. Het College den Hulster in Venlo en de Trevianum Scholengroep in Sittard gaan 20 dagdelen (extra) wielersport aanbieden aan geïnteresseerde leerlingen. Bovendien kunnen basisschoolleerlingen aansluiten bij de trainingen op de woensdagmiddag die op de W
Lees meer

Sittard-Geleen derde jaar op rij Wielergemeente van het jaar

08-11-2019

Voor het derde jaar op rij is de gemeente Sittard-Geleen door de Vrienden Club van Honderd uitgeroepen tot Wielergemeente van het jaar. Een bekroonde blijk van waardering voor de aansprekende wielerevenementen en -wedstrijden die in 2019 in Sittard-Geleen plaatsvonden.

Ook de uitmuntende wielerfaciliteiten die onze gemeente herbergt, w
Lees meer

Toptalenten sportklimmen strijden om NK-titel

06-11-2019

Sportzone Limburg staat dit weekend in het teken van het sportklimmen. IVY Climbing organiseert zaterdag 9 november het Nederlands Kampioenschap Lead en het Open NK Paraklimmen. Voorafgaand aan dit evenement organiseert Topteam Sport (ministerie VWS) vrijdag 8 november een business event op de Brightlands Chemelot Campus.


Lees verder

Winteropenstelling Tom Dumoulin Bike Park

29-10-2019

De donkere maanden staan voor de deur. Voor wielerliefhebbers hoeft dat echter geen enkel probleem te zijn. Op het Tom Dumoulin Bike Park kun je namelijk een aantal avonden per week tot maar liefst 21.00 uur in een veilige en verlichte omgeving fietsen. Zo kun je ook tijdens de herfst- en wintermaanden ’s avonds en in het weekend lekker bl
Lees meer

Annemiek van Vleuten wint proloog Boels Ladies Tour

03-09-2019

03-09-2019 - Annemiek van Vleuten heeft dinsdagmiddag de proloog van de 22ste Boels Ladies Tour gewonnen op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Van Vleuten bleef Lisa Klein en Lucinda Brand ruim voor.  

De zesdaagse etappekoers startte met een openingstijdrit van 3,8 kilometer. Het is voor het eerst
Lees meer

Youri Keulen pakt Nederlandse titel op Olympische triatlonafstand

26-08-2019

Triatleet Youri Keulen werd gisteren Nederlands Kampioen Olympische Afstand (1.500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) in de categorie onder 23 jaar en 2e overall bij de Elite. Youri woont en werkt vanuit het Watersley Sports & Talentpark in Sittard aan zijn grote droom: de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Boels Ladies Tour

22-08-2019

De Boels Ladies Tour start op dinsdag 3 september met een proloog op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Op dit traject komen de deelneemsters twee korte klimmetjes tegen. Eerder finishte de enige etappekoers uit de Women’s WorldTour in de Benelux al eens op het bikepark, maar het is voor het eerst dat er een volledige rit wordt gereden
Lees meer

Sportkriebels? Doe mee met Sportzone in actie

21-03-2019

Zit je in groep 5 tot en met 8 en wil je graag sporten, maar weet je niet welke sport je ligt? Doe dan mee aan 'Sportzone in actie' op Sportzone Limburg. Vanaf 10 april kun je 10 weken lang elke woensdagmiddag, tussen 14.00 en 16.30 uur, kennismaken met verschillende sporten zoals triathlon, handbal, voetbal, wielrennen, h
Lees meer

Gewijzigde openingstijden vanaf maart

27-02-2019

Met het voorjaar in het vooruitzicht worden vanaf 6 maart de openingstijden op het Tom Dumoulin Bike Park gewijzigd. Let op! Van 3 tot en met 5 maart is de veilige wieleromgeving gesloten vanwege carnaval.

De reguliere openingstijden zijn vanaf 6 maart als volgt:

maandag      12.
Lees meer

Limburg krijgt wielerscholen in Sittard-Geleen en Venlo

23-11-2018

In 2019 worden er in Limburg twee ‘Limburg Cycling Wielerscholen’ opgestart. Het College den Hulster in Venlo en de Trevianum Scholengroep in Sittard gaan 20 dagdelen (extra) wielersport aanbieden aan geïnteresseerde leerlingen. Bovendien kunnen basisschoolleerlingen aansluiten bij de trainingen op de woensdagmiddag die op de Wi
Lees meer

Elfde editie van Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek

09-11-2018

Maandag 19 november vindt het jaarlijkse Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek plaats. Bestuurders en technisch kader van alle sport- en beweegaanbieders, fysiotherapeuten en praktijkhouders fysiotherapie uit de gemeenten Sittard-Geleen, Schinnen, Stein en Beek zijn uitgenodigd en van harte welkom.

Programma v
Lees meer

Licht is aan op Tom Dumoulin Bike Park

02-11-2018

Een nieuwe mijlpaal op het Tom Dumoulin Bike Park. Voortaan is er verlichting op het Tom Dumoulin Bike Park. Dit betekent dat wielrenners in de herfst- en winterperiode op weekdagen tot 21.00 uur kunnen fietsen op het bikepark.

De openingsuren* zijn nu als volgt:

Maandag          &
Lees meer

Watersley Ladies Challenge op Tom Dumoulin Bike Park

04-09-2018

Van 7 tot en met 9 september organiseert Stichting Offroad Cycling de Watersley Ladies Challenge (UCI-klasse 2.1). Die bestaat dit jaar uit een criterium, een tijdrit, een omloop en een algemeen klassement op tijd. Deze wedstrijd is voor de wielrenners een uitstekende voorbereiding op het WK Wielrennen in Innsbruck.

Vrijdag 7 september
lees meer

Voorlaatste etappe Boels Ladies Tour in Sittard-Geleen

28-08-2018

Zaterdag 1 september wordt in Sittard-Geleen de 5e etappe van de Boels Ladies Tour verreden. De start en finish vinden plaats op het Tom Dumoulin Bike Park. Vanuit Sittard worden drie ronden door Zuid-Limburg gereden, met telkens vijf beklimmingen. De rensters kunnen het klassement tijdens deze selectieve etappe van 158,4 km dus nog eens flink o
Lees meer

Infocentrum gesloten tot en met 11 augustus

13-07-2018

Het infocentrum van Sportzone Limburg (Parijsboulevard 335) is gesloten vanaf 13 juli tot en met 11 augustus.
Voor informatie over het Tom Dumoulin Bike Park kunt u altijd contact opnemen met Sportstichting Sittard-Geleen.

Bezoekadres:
Sportstichting Sittard-Geleen
Eggerweg 2
6135 LG Sittard

T: 046
Lees meer

Tour de L1mbourg live op Tom Dumoulin Bike Park

05-07-2018

De goed bekeken rondreizende wielertalkshow Tour de L1mbourg van L1 wordt dinsdag 10 juli live uitgezonden vanaf het Tom Dumoulin Bike Park. Zondag 29 juli wordt de slotuitzending live uitgezonden op de Markt in de historische binnenstad van Sittard.

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland en dus maakt
Lees meer

Alle etappes 21e Boels Ladies Tour live op L1 en Omroep Gelderland

27-06-2018

De Boels Ladies Tour is dit jaar live op televisie te volgen. Dagelijks is via de kanalen van de toonaangevende regionale zenders L1 en Omroep Gelderland een twee uur lange uitzending te bekijken.

Na een inleiding worden de laatste vijftig kilometer van alle etappes van deze UCI Women's WorldTour-wedstrijd live uit
Lees meer

Kinderen enthousiast over Nationale Sportweek

14-06-2018

Deze week doen zo’n 6.800 basisschoolleerlingen in Sittard-Geleen mee aan de Nationale Sportweek. Om sporten bij de kinderen te promoten, worden dan ook tal van sportactiviteiten georganiseerd op Sportzone Limburg en Sportcomplex Mijn Zuyd. Zo kan de jeugd kennismaken met onder andere atletiek, hockey, handbal, tennis, wielrennen,
Lees meer

Afwijkende openingstijden Tom Dumoulin Bike Park

24-05-2018

Op het Tom Dumoulin Bike Park gelden vanaf zaterdag 26 mei tot en met 4 juni afwijkende openingstijden in verband met evenementen op de veilige wieleromgeving.

Zaterdag 26 mei is het Tom Dumoulin Bike Park de hele dag gesloten vanwege de Inflatable Summernightrun. Wil je nog meedoen aan dit event? Dan kun je je zaterda
Lees meer

Teams Sagan en Nibali in Hammer Series Limburg

03-05-2018

Het deelnemersveld voor de Hammer Series Limburg is compleet. Vanzelfsprekend staan alle Velon-teams aan de start, maar nóg een aantal interessante ploegen heeft zich ingeschreven. Bahrain-Merida (de ploeg van Vincenzo Nibali, winnaar Milaan-San Remo) en Bora Hansgrohe (het team van wereldkampioen Peter Sagan) strijden mee om de t
Lees meer

Tom Dumoulin Bike Park vanaf 1 mei iedere ochtend open

25-04-2018

Het Tom Dumoulin Bike Park is vanaf 1 mei 2018 iedere ochtend geopend vanaf 10.00 uur. De openingstijden zijn vanaf die datum als volgt:

Maandag: 10.00-14.00 uur en 17.00-21.00 uur   

Dinsdag: 10.00-14.00 uur   

Woensdag: 10.00-18.00 uur   

Donderdag: 10.00-14.00 uur  &nb
lees meer

Keep Challenging Center Team Sunweb vlakbij Sportzone Limburg

13-04-2018

Team Sunweb realiseert in 2019 een Keep Challenging Center (KCC) vlakbij Sportzone Limburg. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de ploeg in vervulling. Deze campus combineert een uitmuntende topsport leefomgeving met professionele ondersteuning, om de ontwikkeling van de sporters zo optimaal mogelijk te maken en zo van wielrennen een echt
Lees meer

Clinics en workshops Team Sunweb voor Limburgse jongeren

10-04-2018

Als onderdeel van het partnerschap met de Provincie Limburg verzorgde de wielerploeg van Team Sunweb een workshop en clinic in Sittard. Te gast waren leerlingen van de Sittardse basisschool de Stjadssjool en Limburgse jongeren van de Koraalgroep. Zij gingen in het stadion van Fortuna Sittard in gesprek met de renners, waarna er in het Tom Dumoul
Lees meer

Team Sunweb maakt filmopnames op Tom Dumoulin Bike Park

05-04-2018

De vrouwenploeg van Team Sunweb neemt aanstaande zaterdag (7 april) een promofilm op op het Tom Dumoulin Bike Park. Vanwege deze opnames is het park tussen 12.00 en 14.00 uur niet toegankelijk voor fietsers. Toeschouwers zijn natuurlijk wel welkom.

Het Tom Dumoulin Bike Park is 's ochtends wel geopend van 10.00 tot 12.00 uur.<

Hammer Limburg van 1-3 juni

14-03-2018

Van 1 tot en met 3 juni is Sportzone Limburg, in Sittard-Geleen opnieuw het decor voor de Hammer Series! Drie dagen lang strijden achttien professionele wielerteams uit de hele wereld tegen elkaar tijdens een klimkoers, sprintetappe en tijdrit. Een dynamische wedstrijd die één winnaar kent: het beste wielerteam ter wereld.

<
Lees meer

Rachel Klamer schrijft geschiedenis in Abu Dhabi

13-03-2018

ABU DHABI (VAE) – Rachel Klamer heeft vandaag in het regenachtige Abu Dhabi de eerste World Triathlon Series-race van het seizoen op haar naam geschreven. De 27-jarige triatlete is de eerste Nederlandse die in de geschiedenis sinds het ontstaan van de wedstrijdserie in 2009 een WTS-race op haar naam schrijft.

Rachel Klamer kwam i
Lees meer

Wij zijn verhuisd

08-03-2018

Het infocentrum van Sportzone Limburg is verhuisd naar Parijsboulevard 335,
6135 LJ Sittard. U kunt hier terecht:

Maandag en woensdag op afspraak.
Dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur.

Verder is het infocentrum een werk-, vergader- en ontmoetingsplek. U kunt een afspraak maken via

Hammer Series Limburg bereikt miljoenenpubliek

29-11-2017

De eerste editie van het nieuwe UCI wielerevenement de Hammer Series Limburg is geslaagd. Dat blijkt uit onderzoek dat Zuyd Hogeschool in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen heeft uitgevoerd. De Hammer Series is wereldwijd door 14,8 miljoen mensen wereldwijd bekeken. De Hammer Series Limburg leverde de regio 1,2 miljoen euro aan extra inkoms
Lees meer

Oud-schaatser Carl Verheijen trapt jaarlijks Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek af

14-11-2017

Maandag 20 november vindt het jaarlijkse Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek plaats. Alle sport- en beweegaanbieders en fysiopraktijken uit de gemeenten Sittard-Geleen, Schinnen, Stein en Beek zijn uitgenodigd en van harte welkom. Dit jaar is de locatie het Rabobank Adviescentrum Westelijke Mijnstreek (Bergerweg 49 Sittard).


Lees meer

Burgemeester Cox tennist tegen rolstoeltennisser Sam Schröder

03-10-2017

Rolstoeltennisser Sam Schröder, nu al nummer één van de wereld bij de junioren en achtste bij de senioren in de Quad divisie, daagt burgemeester Cox uit voor een tennismatch. De burgemeester heeft de uitdaging geaccepteerd en tennist aanstaande vrijdag tegen Sam uit Geleen. De eerder geplande wedstrijd op 13 september is desti
Lees meer

Terugblik Ladies Tour in Limburg

28-09-2017

De laatste 3 etappes van de Boels Ladies Tour gingen van Noord-Limburg naar Zuid-Limburg. Met Gennep, Weert, Vaals en Sittard-Geleen werden 4 wielergemeenten aangedaan met start en/of finish. Kijk hier het filmpje dat een samenvatting toont van de etappes door Limburg met wereldk

Limburgs succes nationale Jeugd Lead wedstrijdcompetitie

26-09-2017

Afgelopen weekend werd in Sittard de Nationale Jeugd Lead 3 wedstrijdcompetitie geklommen. Nigel Armino en Carlijn Hukkelhoven haalden voor Limburg succes binnen met respectievelijk een eerste en tweede plek.

Het sportklimmen zit in de lift. Sinds het besluit van het IOC om het sportklimmen in 2020 toe te voegen aan de Olympische spele
Lees meer

Van Vleuten eindwinnares Boels Ladies Tour

04-09-2017

Annemiek van Vleuten heeft zondag in Sittard de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Orica-Scott zag haar eindzege in de 149 kilometer lange slotrit door Limburg niet meer in gevaar komen. Het was voor Van Vleuten haar eerste eindoverwinning in deze ronde, maar dat deed ze overtuigend, want ze droeg de oranje leiderstrui van
Lees meer

Grote finale etappe Boels Ladies Tour in Sittard-Geleen

24-08-2017

Van 29 augustus tot en met 3 september neemt de wereldtop van het vrouwenpeloton deel aan de Boels Ladies Tour 2017, de enige Nederlandse meerdaagse WorldTour voor vrouwen. De Boels Ladies Tour, die dit jaar voor de 20e keer wordt verreden, kent dit jaar een Limburgs slotweekend. De rensters krijgen in het midden en zuiden van on
Lees meer

BinckBank Tour komt naar Tom Dumoulin Bike Park

07-08-2017

Van 7 tot en met 13 augustus vindt de BinckBank Tour plaats. Op vrijdag 11 augustus wordt de vijfde etappe in de gemeente Sittard-Geleen gereden. Er wordt gestart en gefinisht op het Tom Dumoulin Bike Park. De start is om 12.30 uur en de aankomst wordt verwacht omstreeks 16.30 uur. Vanwege het evenement is het niet mogelijk voor publiek om
Lees Meer

Skeelers en skateboards nu ook toegestaan op Tom Dumoulin Bike Park

20-07-2017

Vanaf nu zijn ook skeelers en skateboards toegestaan op het Tom Dumoulin Bike Park. Uit veiligheidsoverwegingen werden skaters en skeeleraars de eerste weken niet toegelaten op het bikepark, maar na overweging mogen vanaf nu proefondervindelijk ook deze sporters gebruik maken van het Tom Dumoulin Bike Park! De veiligheid dient wel ten alle tijde

EC Unicycling

18-07-2017

Van 28 juli tot en met 6 augustus vindt het EK Eenwielrennen plaats in de gemeente Sittard-Geleen.
Er zullen maar liefst 700 eenwielrenners deelnemen!

Op zaterdag 29 juli om 15.00 uur is de openingsparade in het centrum van Geleen. Verder vinden veel activiteiten van het europees kampioenschap plaats op Sportzone Limburg. Z
Lees meer

Jeugdolympiade 2017

13-07-2017

Dit jaar vindt de jeugdolympiade weer plaats. De editie van 2017 wordt gehouden van 26 tot 29 juli in Böblingen in Duitsland. De gemeente Sittard-Geleen zal de volgende sporttakken vertegenwoordigen: atletiek, badminton, basketbal, handbal, judo, karate, tafeltennis, voetbal, volleybal en zwemmen.

<
Lees meer

Sport mee, tijdens Sittard-Geleen SportLIVE!

28-06-2017

Gaat u de uitdaging aan?
Sport mee, tijdens Sittard-Geleen SportLIVE

Jong en oud, (sport)verenigingen en individuen, fervent sporters of niet: we dagen iedereen uit om op zaterdag 8 juli 10 minuten lang met ons mee te sporten. Onder de noemer ‘Sittard-Geleen SportLIVE’ willen we in een tijdsbestek van a
Lees meer

Etappeschema Boels Ladies Tour 2017

15-06-2017

De organisatie van de Boels Ladies Tour is verheugd om te melden dat het etappeschema van de koers, dit jaar voor het eerst deel uitmakend van de World Tour, rond is. De 20e editie start op dinsdagochtend 29 augustus met een proloog in Wageningen en eindigt zondagmiddag 3 september in Sittard. Sportzone Limburg is de start- én aankomstpla
Lees meer

Tom Dumoulin opent Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen

01-06-2017

Tom Dumoulin heeft de veilige wieleromgeving op Sportzone Limburg in Sittard-Geleen geopend. Tijdens de openingshandeling is onder grote belangstelling van wielerfans de officiële naam van het parcours bekend gemaakt.

Vanaf 1 juni heet de veilige wieleromgeving Tom Dumoulin Bike Park. Het Tom Dumoulin Bike Park is van 1 tot en met
Lees meer

Veilige Wieleromgeving geopend tijdens Dag van de Bouw 20 mei

16-05-2017

De Veilige Wieleromgeving op de Sportzone Limburg is tijdens de Dag van de Bouw te bezichtigen. Bouwbedrijf Heijmans opent op zaterdag 20 mei tussen 10:00u en 16:00u de poorten van het bouwterrein. Belangstellenden kunnen dan een bezoek brengen aan de meest innovatieve en grootste veilige wieleromgeving van Nederland.

De veilige wieler
Lees meer

Veilige wieleromgeving op Sportzone Limburg bereikt hoogste punt

13-04-2017

De veilige wieleromgeving op de Sportzone Limburg in Sittard-Geleen heeft het hoogste punt bereikt. Op tien meter hoogte hees wethouder Noël Lebens samen met vertegenwoordigers van wielervereniging Bergklimmers, de Provincie Limburg en Bouwbedrijf Heijmans de vlag om dit moment te vieren.

Wethouder Noël Lebens is verheugd met
Lees meer

Boels Ladies Tour krijgt met Vaals en Sittard-Geleen Limburgs slotweekend

14-03-2017

De Boels Ladies Tour kent een Limburgs slotweekend in 2017. De enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women's WorldTour voert zaterdag 2 september van Weert naar Vaals. Een dag later wordt op een selectief parcours de slotetappe van de Boels Ladies Tour verreden rond Sittard-Geleen. Daarmee voert de wedstrijd in enkele dagen tijd door het N
Lees meer

Hammer Series Sportzone Limburg

01-03-2017

In het weekend van 2 t/m 4 juni vinden de Hammer Series plaats in Sittard-Geleen. Een klimkoers, een sprintetappe en een tijdrit zullen in het begin van de maand juni worden afgewerkt in het zuiden van Nederland.

Elke deelnemende ploeg mag zeven renners laten deelnemen aan de Hammer Series. Per dag mag de ploeg vijf renner opstellen. D
Lees meer

Wereldklasse veilige wieleromgeving op Sportzone Limburg

26-01-2017

Sittard-Geleen, 26 januari 2017 – Het winnende ontwerp van de veilige wieleromgeving op de Sportzone Limburg in Sittard-Geleen is bekend. Iedereen met een wielerhart, van topsporter tot liefhebber, kan vanaf juni 2017 gebruik maken van de meest innovatieve en grootste veilige wieleromgeving van Nederland. Met de realisatie van de veilige w
Lees meer